Midweek Zeeland

Midweek Zeeland

Amadore Hotel Arneville is een prachtig en modern hotel gelegen in het centrum van Middelburg. De ideale locatie om het schiereiland Walcheren te ontdekken. Diverse bezienswaardigheden en activiteiten bevinden zich op loopafstand van het hotel. In Walcheren heb je ook een hotel met uitzicht op zee: Amadore Grand Hotel Arion te Vlissingen. Het hotel is strak en modern ingericht. Ter ontspanning kan je hier terecht in de sauna. In de stad Sluis, op de grens van Nederland en België staat het hotel De Dikke van Dale. Leuk aan de locatie is dat deze is gevestigd in een voormalig klooster.

Advertenties van onze partners

Eten

Om stijlvol te gaan eten kan je terecht in het driesterrenrestaurant Oud Sluis, gelegen te Sluis. Daar serveren ze culinaire hoogtepunten met de lekkerste Zeeuwse producten en de nieuwste keukentechnieken. Ook beschikken ze hier over een kwalitatieve, ruime wijnkeuze. Een heerlijke maaltijd vind je ook in het tweesterrenrestaurant Inter Scaldes te Kruiningen. Een heel strak en modern restaurant. Kenmerkend voor de kaart is de invloed van de Zeeuwse wateren, zo worden vele locale producten in het eten verwerkt. Een heel leuke locatie om te eten is op de omgebouwde boerderij van Restaurant Burgers & Buitenlui te Nederasselt. Daar staan ze garant voor een lekkere maaltijd en een vriendelijke bediening. Indien je hier zou willen lunchen: dat kan, maar enkel op afspraak.

Bezienswaardigheden

Voor een prachtig panorama kan je terecht op de Abdijtoren de Lange Jan, midden in het historische centrum van Middelburg. Na een heuse klimtocht (207 treden) kijk je uit over het landschap en de omringende Zeeuwse eilanden. Kunstliefhebbers in Middelburg vinden hun gading in Museum de Glazenkast. Het unieke aan dit museum is dat er enkel locale kunst wordt tentoongesteld. Voor een leuk dagje weg is het Nationaal Park Oosterschelde een aanrader. Met zijn 35.000 hectare het grootste Nationale Park in Nederland. In het park kan je verschillende sporten beoefenen (van surfen tot wandelen). Een mooie, leerrijke wandeling kan je maken in het natuurpark ‘t Zwin. Dit is wel enkel mogelijk inclusief gids, en op afspraak. De ideale plaats om je kinderen een dag te geven om niet te vergeten is het Familiepretpark Mini Mundi te Middelburg. Daar kan je naast enkele attracties uitproberen ook een miniatuur versie van Walcheren bewonderen. In het museum Stoomtrein Goes-Borsele te Goes maak je een reis terug in de tijd. Je krijgt te zien hoe een Nederlands spoorwegbedrijf er in de jaren '30 uitzag. Ook leuk: tijdens sommige maanden is het zelfs mogelijk een rit met de stoomtrein te maken.

Sporten

Voor de wandelaars is Zeeland de ideale locatie. Zo is er de 75 kilometer lange wandelroute Kiekendiefpad, vanaf De Piet tot het Goese Sas. Nog een leuke wandelroute is Sporen in de Zak. Deze tocht leid je door de prachtige omgeving van Ellewoutsdijk, Driewegen, Ovezande, de Zwaakse Weel en 's Gravenpolder. Ook fietsers beleven hier de ideale vakantie. Op diverse plaatsen worden fietsen verhuurd en zijn er prachtige fietstochten uitgestippeld (variërend van tochten door de oude historische stadjes en dorpen tot een tocht langst het water). Voor skaters en skeelers is Walcheren de place to be. De brede fietspaden maken het mogelijk om te skaten doorheen het prachtige schiereiland. Ook te paard kan je prachtige routes over duinen en stranden afleggen. Huren kan je bijvoorbeeld in Burgh-Haamstede. Voor duikers is het Grevelingenmeer een aanrader vanwege het uiterst heldere water.

Offerte midweek weg Zeeland? Klik hier