Midweek België

Midweek België

Hotel De Flandre ligt in het centrum van Gent op loopafstand van de locale bezienswaardigheden. Het modern ingerichte hotel is gevestigd in een klassiek 19e eeuws gebouw. Leuk is het prachtige uitzicht dat je vanuit je kamer te zien krijgt. In Brussel kan je overnachten in het luxueuze vijfsterrenhotel Het Hilton Hotel Brussels. Deze is gesitueerd aan de meest exclusieve winkelstraat van Brussel, dicht bij de Grote Markt en Manneken Pis. In Brugge ligt het Leonardo Hotel midden in een rustgevende bosrijke omgeving. Ook hebben ze een mooie grote tuin met een terras, een kinderspeelplaats en een verwarmd buitenzwembad.

Advertenties van onze partners

Eten

Culinaire hoogstandjes worden geserveerd in Hof van Cleve te Kruishoutem. Dit restaurant bevindt zich in een boerderijtje op het platteland en staat garant voor creatieve heerlijke gerechten en enkele uitstekende wijnen. Het restaurant L'Air du Temps te Noville-Sur-Mehaigne heeft een moderne rustgevende inrichting met designinterieur. Zij beschikken over een creatieve keuken en een uitstekende wijnkaart. Voor een traditionele keuken kan je terecht in het restaurant Clos St. Denis, gesitueerd in Vliermaal. De inrichting is strak en luxueus. Bovendien beschikken ze over een sublieme patio.

Bezienswaardigheden

De hoofdstad Brussel is rijk aan prachtige Gotische en Barokke gebouwen. Het pronkstuk is het Stadhuis (1402-1455), die bevindt zich op één van de mooiste pleinen van Europa: de Grote Markt. Nog een pronkstuk van Brussel is de wereldberoemde Manneken Pis. Leuk aan dit plassend beeld is dat de outfit regelmatig verwisseld wordt. Een verzameling van zijn kleren is terug te vinden in het Stedelijke Museum. In de Regeringswijk vind je een hele reeks imposante regeringsgebouwen, waaronder het Paleis der Natie, het Koninklijk Paleis en het Paleis der Academiën. Ook niet te missen is het indrukwekkende Atomium (in 1958 gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling). Brugge is een prachtig stadje met middeleeuwse gebouwen, mooie pleinen, gezellige straatjes en enkele kanalen en riviertjes. In Antwerpen zijn er enkele musea, waaronder het Rubenshuis, Plantin-Moretusmuseum en het Volkskundemuseum. Ook om te gaan winkelen of om uit te gaan is deze stad uiterst geschikt. In Gent vind je knappe historische hoogtepunten: het Belfort (een 95 meter hoge toren), de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Baafsabdij, de Graslei en de middeleeuwse burcht Gravensteen. Indien je liever een groene omgeving opzoekt is de Blaarmeersen de perfecte locatie. Leuven is een studentenstad met heel wat prachtige locaties, waaronder de Oude Markt, de Grote Markt (met een prachtig stadhuis), het Groot Begijnhof en de Sint-Pieterskerk. België beschikt ook over een 65 kilometer lange kust (variërend van drukke stranden en winkelstraten tot rustige plekjes in de duinen). Voor heuvels, bossen en een groene omgeving moet je in de Ardennen zijn. Voor wandelaars en fietsers is dit de ideale vakantiebestemming!

Sporten

De Ardennen is de plaats bij uitstek om te mountenbiken, te kanoën, te fietsen of één van de vele prachtige wandeltochten te maken. In de Blaarmeersen in kan je diverse sporten uitoefenen: onder andere skaten, zwemmen, voetbal, tennis en zelfs skiën). Voor plezier met go-karts en diverse watersporten is de kust de ideale plek om je uit te leven.

Offerte midweek weg België? Klik hier