Midweek Italië

Midweek Italië

In Rome kan je heel stijlvol en luxueus overnachten in Hotel Mecenate Palace. De inrichting van dit hotel is elegant, comfortabel en warm. Ook heel leuk is dat het restaurant is gevestigd bovenop het dak. Daar kan je genieten van een prachtig uitzicht over het centrum van Rome. In het hart van Milaan vind je het Best Western Hotel Felice Casati. Deze bevindt zich midden in een drukke winkelwijk. Zowel de luchthaven, het station en bezienswaardigheden zoals het Dom liggen op loopafstand van dit hotel. Meer luxe vind je in het viersterrenhotel Albergo Bonvecchiati, gelegen in Venetië. De inrichting is hier heel modern en elegant. Vanuit het restaurant krijg je een uitzicht over een typisch Venetiaanse kanaal.

Advertenties van onze partners

Eten

Heerlijk Italiaans gaan eten kan in Restaurant La Caravella, gelegen in Venetië. In het restaurant hangt een rustgevende en gezellige sfeer. De bediening is er goed en indien je dat wenst kan je er buiten eten. In Milaan is Bistrot Duomo een aanrader. Dit restaurant is gevestigd op de bovenste verdieping van het Rinascente gebouw, wat je tijdens het eten een imposant panorama biedt. Voor de wijnkenners is Casa Bleve in Rome een absolute aanrader. In Casa Bleve serveren ze zowel beroemde als minder beroemde wijnen, uiteraard voorzien van toepasselijke hapjes.

Bezienswaardigheden

Een indrukwekkend bouwwerk in Rome is het Colosseum, dit was vroeger het grootste amfitheater van heel Italië. Dit monument is zeker een bezoekje waard. Nog één van de vele knappe gebouwen in Rome is het Pantheon, gekend door de prachtige zuilen en de ingenieuze koepel. Rome beschikt over een heel ruim aanbod aan ruïnes, monumenten en musea. Ook imposant is de soevereine staat Vaticaanstad. Let wel, de beveiliging daar is heel strikt. Met een kinderwagen, blote benen en/of blote armen laten ze je er niet in. Een oogverblindende stad is Venetië: de stad van water en liefde. Een stad met een ruim aanbod aan kanalen, eilanden, kerken, musea en andere imposante gebouwen. Tijdens de carnaval periode transformeert deze stad tot een waar spektakel. Eén van de mooiste streken in Italië is Toscane. Geroemd om de natuurrijke omgeving en de dure Brunello wijn. Toscane beschikt over maar liefst 120 natuurreservaten. Florence is de hoofdstad van Toscane. Deze stad is rijk aan gezellige pleinen, kerken, monumenten en musea. Voor kunstliefhebbers is het Uffizi een absolute aanrader. Dit museum bevat één van de meest indrukwekkende collecties van renaissancekunst ter wereld. Een Italiaans bouwwerk dat de hele wereld in de ban houdt is de scheve toren van Pisa. Napels is één van de belangrijkste havens van de Middellandse Zee. Een leuk detail: in deze stad werd de pizza uitgevonden. In Milaan kan je de indrukwekkende kathedraal De Duomo bezoeken. Dit is de grootste gotische kathedraal ter wereld. Turijn is een gezellige stad met prachtige paleizen waaronder Palazzo Reale en Palazzo Madama aan het plein Piazza Castello. Ook het bezoeken waard zijn de Eolische eilanden, een eilandengroep gevormd door vulkanische uitbarstingen.

Sporten

In Italië is er een ruim aanbod aan mogelijkheden om te sporten. Door de warme temperaturen is het er uiterst geschikt om te zwemmen. Ook kan je wandelen, fietsen en joggen in één van de vele groene parken of langst de geweldige historische gebouwen in het land. Ook kan je golfen in verscheidene banen of bijvoorbeeld gaan fitnessen in een lokaal sportcentrum.

Offerte midweek weg Italië? Klik hier