Midweek Parijs

Midweek Parijs

Vlakbij de Eiffeltoren kan je overnachten in het gezellige Timhotel Tour Eiffel. Er heerst een warme sfeer en talloze bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand. Meer luxe vind je in het viersterrenhotel Bourgogne et Montana, gelegen in het hartje van Parijs. Dit hotel is stijlvol en typisch Frans ingericht. Door de locatie is het eenvoudig je te verplaatsen naar de winkelstraat Champs-Élysées, de uitgangsbuurt en de mooiste locaties die Parijs heeft te bieden. Ook in de buurt van de Champs-Élysées: het hotel Franklin Roosevelt. Dit hotel is ingericht volgens de Engelse stijl. Dit hotel beschikt niet over een eigen restaurant, maar deze zijn op wandelafstand te vinden.

Advertenties van onze partners

Eten

Een restaurant op een leuke locatie is Restaurant Georges, gelegen te Place Georges Pompidou. Naast heerlijk eten kan je hier genieten van een prachtig uitzicht. Nog een aanrader is de Buddha Bar/Restaurant/Lounge, daar kan je lekker eten en wegdromen bij het knappe decor. De lounge muziek die ze er draaien heeft zoveel succes dat ze regelmatig compilatie-cd's uitbrengen. Nog een restaurant van dezelfde bedenker: Barrio Latino, hier is het thema Havana. Voorgaande restaurants zijn best populair: Indien je er graag zou gaan eten is het verstandig om op voorhand te reserveren.

Bezienswaardigheden

Een absolute aanrader in Parijs is uiteraard de wereldberoemde Eiffeltoren. Een indrukwekkende toren van 317 meter hoog, gebouwd voor de wereldtentoonstelling uit 1889. Ook een verwennerij voor het oog is de triomfboog Arc de Triomphe. Deze is gesitueerd op het drukke verkeersplein Place Charles de Gaulle. De hoogste heuvel in Parijs is de Montmartre, daarop vind je de prachtige witte kerk Sacré Coeur en het beroemde plein Place de Tetre. De imposante kathedraal Notre Dame is gesitueerd op Ile de la Cité, een eilandje in de Seine. Deze indrukwekkende kathedraal is voornamelijk gekend van het boek 'De Klokkenluider van de Notre Dame' door Victor Hugo. Ook één van de beroemdste musea ter wereld vind je in Parijs: het Louvre, met als bekendste schilderij de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Op het plein voor het museum kan je glazen piramides bewonderen. Westerse kunstuit de periode 1848-1914, vind je in Musee d’Orsay. Een heleboel werken van Picasso vind je in Musée Picasso, gelegen in de wijk Le Marais. Om te winkelen is de 1910 meter lange winkelstraat Champs-Élysées een aanrader. Ook in de Boulevard Haussmann vind je vele winkels. Heb je interesse in schilderen, boeken, films of muziek? Dan is Centre Pompidou ongetwijfeld de place to be, een toonaangevend centrum voor moderne kunst. Bovendien is het gebouw zelf een verwennerij voor het oog. In Parijs vind je ook de legendarische nachtclub Moulin Rouge, gelegen in de rosse buurt van het quartier Pigalle. Liever een dagje gezellig naar het park? Bois de Boulogne is een park maar liefst 846 hectare groot. Onder andere het tennispark van Roland Garros ligt in dit park. Ook beschikt Parijs over een ruim aanbod aan pretparken, waaronder Disney Land Parijs. Al deze bezienwaardigheden zijn te zien tijdens een weekendje Parijs .

Sporten

In Parijs worden er op diverse locaties fietsen aangeboden. Er is een ruim aanbod aan fiets- en wandeltochten doorheen de prachtige stad. De bossen van Ile de France zijn het ideale decor voor deze activiteiten. Daarnaast beschikt de stad over vele zwembaden. Ook golfliefhebbers kunnen in Parijs hun gading vinden, bijvoorbeeld op de Golfbaan Paris International (maar liefst 27 holes).

Offerte midweek weg Parijs? Klik hier