Midweek Ardennen

Midweek Ardennen

Op zoek naar een rustig hotel? Dan is 'Les 5 Ourthes' in Nadrin zeker een aanrader. Een rustige omgeving en uitzicht op de prachtige Héron vallei. Hier kan je kiezen tussen een luxe kamer of een gezins kamer (4 personen). Een andere aanrader is het driesterrenhotel Les Coeur de l'Ardenne in Wibrin. Een gezellig hotel met een mooie siertuin en terras. In Jupille sur Ourthe vind je het hotel/restaurant Relais de l'Ourthe. Het hotel en de bijhorende tuin ademen een leuke warme sfeer uit. Bovendien is het hotel voorzien van een outdoor zwembad.

Advertenties van onze partners

Eten

Heerlijk en stijlvol gaan eten kan je in Le Château de Rendeux. In dit kasteel schotelen ze je heerlijke Franse gerechten voor en een ruim aanbod beroemde Franse wijnen. De Franse keuken kom je ook tegen in Rendeux: Au Comte d'Harscamp. Let wel op, het restaurant is gesloten op woensdag en donderdag. Voor de fijnproevers is er Au Moulin de Hamoul, ook gelegen te Rendeux. Een verwennerij voor zowel je smaak als je ogen. Indien je een iets meer alledaagse maaltijd wenst is Le Miroir in Dochamps een aanrader. Ook leuk om te weten: elke vrijdagavond kan je daar onbeperkt spareribs eten.

Bezienswaardigheden

La Roche werd in de tweede wereldoorlog voor 90% vernietigd. In het 'Museum van de Slag om de Ardennen' krijg je verschillende wapens, uitrustingen, poppen en voertuigen uit die periode te zien. Ook in Bastogne vind je zo een museum. Ga je liever verder terug in de tijd? Dan zijn de prachtige ruïnes van Château de La Roche een aanrader. Het kasteel met bijhorende kerkers en torens geeft je een kijk op de Ardennen tijdens de Middeleeuwen. In La Roche is ook een museum rond de geschiedenis van het aardewerk. Lekkerbekken kunnen een kijkje gaan nemen in de ambachtelijke chocoladefabriek te Erezée. Liever een dagje naar de dierentuin? Ook dat kan in La Roche, in het Wildpark kan je een wandeling maken van 1200 meter. Onderweg krijg je dieren te zien die in de Ardennen en de locale boerderijen te vinden zijn. Struisvogelliefhebbers zijn dan weer meer op hun plaats in de struisvogelboerderij te Vielsalm. Voor vissers en wandelaars is het Meer van de Doyards te Vielsalm een aanrader. Een oppervlakte van 14 hectaren met een prachtig meer, speelplein, cafetaria en vakantiedorp. Mensen met kinderen kunnen ook terecht in het Houtopia te Houffalize. Een park volledig aangepast aan de noden en wensen van uw zoon of dochter. Ook zijn er wandelingen onder de grond mogelijk. De Ardennen is rijk aan te bezoeken grotten: de grotten van Hotton, de grotten van Han, de grotten van Remouchamps en de nog in werking zijnde leisteen mijn.

Sporten

Zwemmen is voor velen een vast onderdeel van de vakantie. Heerlijk warm water kan je vinden in het subtropische in- en outdoor zwembad van Sunparks te Vielsalm. Ook bieden ze een heleboel indoor sporten (badminton, bowlen, snooker,...) en outdoor sporten (petanque, tennis, minigolf,...) aan. In Nadrin kan je kano's huren voor een traject over de rivier de Ourthe naar La Roche. Ook organiseren ze daar een heuse bergbeklimming en enkele fietstochten. De Mountenbikeliefhebbers komen aan hun trekken in Houffalize. Daar krijg je een aanbod van zes verschillende parcours voorgeschoteld, verschillend in moeilijkheidsgraad en lengte.

Offerte midweek weg Ardennen? Klik hier