Midweek Rome

Midweek Rome

Wie op zoek is naar een luxueuze vakantie met alles er op en er aan kan terecht in Grand Hotel Terme Salus. Naast prachtige zwembaden, twee restaurants, twee cafés en een fitnesscentrum is er een welzijnscentrum. Daar kan je genieten van massages, een sauna, een jacuzzi en heerlijke stoombaden. Luxe vind je ook bij Hotel Antonella, een modern en strak ingericht hotel op een luttele tien minuten van Rome. De rustige omgeving maakt dit de ideale plek om te ontspannen. Iets minder luxe maar een bijzonder indrukwekkend panorama krijg je in Hotel Tarconte. Vanuit je kamer heb je een hartverwarmend uitzicht over de eilanden van Tuscan Arcipelago tot Tolfa Hills.

Advertenties van onze partners

Eten

Stijlvol gaan eten kan in St. Teodoro, een heerlijke verfijnde keuken met uiteraard een verzameling pastagerechten. Ze beschikken over een ruim overdekt terras, dus je kan er altijd buiten eten ongeacht de weersomstandigheden. De sfeer die er heerst is een oase van klasse en rust. Ook kan je terecht in Giggetto-al Portico d'Ottavia, gelegen in de buurt van Teatro di Marcello. Daar staan ze garant voor een heel ruim en divers aanbod van culinaire specialiteiten tot een alledaagse maaltijd. Voor de wijnkenners is Casa Bleve een absolute aanrader. In Casa Bleve serveren ze zowel beroemde als minder beroemde wijnen, uiteraard voorzien van toepasselijke hapjes.

Bezienswaardigheden

Een wel heel indrukwekkende locatie is de soevereine staat Vaticaanstad. Daar kan je de Engelenburcht, verscheidene musea en natuurlijk het Vaticaan zelf bezoeken. Let wel, de beveiliging daar is heel strikt. Met een kinderwagen, blote benen en/of blote armen laten ze je er niet in. Goed nieuws indien je graag kerken bezoekt: Rome telt zo een 365 kerken. Ook het bezoeken waard is het Colosseum (één van de zeven wereldwonderen). Bovendien is deze imposante plek volledig voorzien op het bezoeken met kinderen. Zo kan je er bijvoorbeeld foto's maken van je kinderen samen met de aanwezige gladiatoren. In dezelfde buurt vind je de San Clemente kerk, uniek aan die kerk is dat deze is voorzien van drie verdiepingen onder de grond. Een tocht door deze ondergrondse gangen kost je maar een luttele vijf euro. Nog een leuke plaats om je kinderen te plezieren: Villa Sciarra, een mini-pretpark met onder andere een kleine achtbaan. Voor een prachtig panorama moet je op de heuvel Gianicolo zijn, ten zuiden van het Vaticaan. Van op de groene heuvel krijg je een adembenemend uitzicht over de stad. Onder aan de heuvel vind je de prachtig authentieke Trastevere-wijk. Een heel gezellige buurt met een ruim aanbod aan restaurants en cafés. In Rome vind je ook één van de allermooiste fonteinen: la Fontana di Trevi. Omdat de fontein verlicht wordt is deze ook 's nachts een spektakel voor je ogen. In Rome zijn er een heleboel meren van vulkanische oorsprong, waarvan het Braccianomeer de grootste is. Gemotoriseerde boten zijn hier verboden, daardoor is het water hier heel zuiver en proper.

Sporten

Ook mensen die golven zijn hier op hun plaats, Rome beschikt over maar liefst zes golfbanen met 18 holes of meer. Indien je graag zou fietsen, wandelen of zwemmen is Villa Borghese de ideale locatie voor jou. Een park van wel 80 hectare groot met een prachtig meer en de nodige voorzieningen voor een leuke, ontspannende dag. Zwemmen kan ook in het plaatselijke openluchtzwembad Piscina delle Rose, 's nachts prachtig verlicht. Ook kan je daar terecht voor te fitnessen en is er een schoonheidssalon.

Offerte midweek weg Rome? Klik hier