Midweek Berlijn

Midweek Berlijn

Midden in de winkelstraat Kurfürstendamm ligt het Hotel Zoo Berlin. Dit luxueuze en moderne hotel bevindt zich in een historisch pand uit 1920. In het centrum vind je ook het Hotel Gates Berlin City-East. Een leuke service van dit hotel is dat je er ook fietsen kan huren om zo de stad te gaan ontdekken. Een heel gezellige locatie is het Art'otel berlin city center west, een kunst- en designhotel. Niet alleen is de inrichting er uniek en prachtig, in dit hotel staat ook een permanente tentoonstelling van Andy Warhol.

Advertenties van onze partners

Eten

Voor de klassieke Duitse keuken kan je in het restaurant Altes Zollhaus terecht, gelegen aan de Spree. Ook hebben ze een ruim aanbod aan Oostenrijkse en Duitse wijnen. Indien de weersomstandigheden gunstig zijn kan je er ook eten op het terras of in de tuin. Verkies je een pizza? Dan is Due Forni een aanrader. Daar serveren ze rijkelijk gevulde pizza's, indien gewenst in combinatie met een goedkope maar lekkere wijn. Je kan een heerlijke maaltijd ook combineren met uitgaan in het clubrestaurant Felix. Een Italiaanse keuken, een warme sfeer en voorzien van een dansvloer.

Bezienswaardigheden

Het grootste overgebleven stuk van de Berlijnse Muur(1200 meter) is East Side Gallery, gelegen langs de Mühlenstrasse. Tijdens je weekendje Berlijn kun je dit allemaal bekijken. De East Side Gallery staat vol met prachtige graffiti, schilderingen en andere kunstwerken. In het midden van de straat bij de Friedrichstrasse vind je Checkpoint Charlie. Dit is een kopie van een voormalige controlepost in de Berlijnse Muur. Een imposante stadspoort is Brandenburger Tor, deze is wel 26 meter hoog en 66 meter breed. Heel indrukwekkend is de Holocaust-Mahnmal, een monument voor de vermoorde Joden in Europa. Het monument is een verzameling van 2711 zwarte betonblokken en heeft de grote van wel bijna drie voetbalvelden. Een beroemde kerk is Gedächtniskirche. Tegenwoordig wordt deze ook als monument voor de vrede beschouwd. Het hoogste gebouw in Berlijn is Fernsehturm, een 368 meter hoge televisietoren te Alexanderplatz. Ook imposant is het grootste paleis van de stad: Slot Charlottenburg. Een knap gebouw is Rijksdag, het parlementsgebouw van Duitsland. Deze is gelegen aan het Platz der Republik. Musealiefhebbers vinden hun gading in de verzameling musea aan het Museum eiland, gelegen in de rivier Spree. Om een dagje gezellig te gaan winkelen is Kurfürstendamm een aanrader. Dit is de grootste winkelstraat in Berlijn. Eén van de hipste wijken in Berlijn is Prenzlauer Berg, rijk aan horecazaken en designwinkels. Midden in de stad vind je het gigantische park Tiergarten (210 hectare). De ideale plaats om tot rust te komen, te wandelen en te fietsen. Voor mensen met kinderen is een dag naar de lokale dierentuin een aandader. Zoologischer Gärten is maar liefst 35 hectaren groot, en beschikt over ruim 14.000 dieren (waarvan 1500 verschillende diersoorten). Heerlijk genieten van de natuur kan in Botanischer Garten, de grootste botanische tuin van Europa. Deze is maar liefst 43 hectare groot en er vallen 22.000 verschillende plantensoorten te bezichtigen.

Sporten

Op diverse plaatsen kan je fietsen huren, dit is de ideale manier om de stad te ontdekken. Wandelen, joggen, fietsen,... kunnen ook perfect in het park Tiergarten. Een park van wel 210 hectare groot. Ruimte genoeg om je favoriete sport uit te oefenen!

Offerte midweek weg Berlijn? Klik hier