Midweek Maastricht

Midweek Maastricht

Overnachten in klasse kan in het prachtige gebouw uit 1902 van het viersterrenhotel Grand Hotel de l’Empereur. Hier staan ze garant voor een kwaliteitsvol en gastvrij verblijf. Nog een luxueus viersterrenhotel is de Crowne Plaza Maastricht. Ook leuk is dat het terras van het restaurant rechtstreeks uitkijkt op de Maasoever. Een aanrader is het designhotel Golden Tulip Apple Park Maastricht, ook in bezit van vier sterren. Het hotel is gelegen in een rustgevende groene omgeving. De speciale inrichting is een verwennerij voor je ogen.

Advertenties van onze partners

Eten

Een aanrader is het tweesterrenrestaurant Beluga, daar staan ze garant voor een heerlijke maaltijd en een vlotte bediening. Het restaurant is luxueus, stijlvol en gezellig ingericht. Indien je hier zou willen eten is het aan te raden om op voorhand even te reserveren. Culinair genieten kan in het tweesterrenrestaurant Da Vinci. Het eten wordt hier bereid door de eerste Nederlandse vrouwelijke meesterkok Margo Reuten. Zij staat garant voor een kwalitatieve en steeds weer verrassende keuken. De inrichting hier is modern, sober en strak. Heerlijk eten kan ook in Toine Hermsen (in het bezit van één ster). Een aangenaam restaurant met een gezellige, warme sfeer.

Bezienswaardigheden

Een indrukwekkend en boeiend gebouw is het Gouvernement, bekend van het verdrag van Maastricht. Een rondleiding is gratis, maar wel enkel mogelijk op afspraak. Nog een imposant gebouw is de Romaanse Basiliek van Sint Servaas, een verzameling van monumentale hoogtepunten in de architectuur en sculptuur. In de Mergelgrotten St. Pietersberg kan je een tocht maken door de ondergrondse gangen. Uiteraard met een gids, zo vind je de weg in het labyrint van wel 20.000 gangen, ontstaan door de winning van mergel. Een tocht onder de grond is ook mogelijk in de Kazematten, een netwerk van gangen en mijngalerijen. Liever boven de grond en op het water? Rederij Stiphout Maastricht organiseert verschillende boottochten doorheen de Maas en het Albertkanaal. In Maastricht staat ook het Poppenmuseum, een plezier voor alle leeftijden. Daar zie je een verzameling van wel vierhonderd poppen uit de jaren 1780 – 1950. Kunstliefhebbers vinden hun gade in het Bonnefantenmuseum. Een dagje gezellig naar de kinderboerderij is ook mogelijk. Maastricht heeft wel drie: de Educatieve Kinderboerderij, de Limmel Kinderboerderij en de Stichting Kinderboerderij Wieringenberg. Nog een aanrader voor je vakantie met kinderen is Fort Willem, een speeltuin waar er ruim vijftig veilige speeltoestellen opgesteld staan. Ook een frisse duik en een potje minigolf zijn hier mogelijk. Een andere leuke speeltuin is Merregelhoof, gelegen onder aan de St. Pietersberg. Een prachtige groene omgeving en voorzien op de wensen en noden van je kinderen. De gratis speeltuin Heer is ook een aanrader, daar staan er ruim veertig speeltoestellen opgesteld. Plezier verzekerd!

Sporten

Wandelaars kunnen prachtige tochten maken in het natuurgebied Groeve 't Rooth en in Belvedere. Voor een potje golf kan je terecht bij Golfclub Maastricht: een mooie 18 holes golfbaan. Gezellig zwemmen kan in het zwembad Heer, een 25 meter bad. Indien je er graag een stroomversnelling, glijbaan en bubbelbad bij hebt, dan kan je terecht in het zwembad Dousberg. Maastricht beschikt ook over een ruim aanbod aan centra om te fitnessen. Een aanrader is Topfit Maastricht, daar kan je diverse sporten uitoefenen op kwalitatieve apparatuur en, indien gewenst, onder professionele begeleiding.

Offerte midweek weg Maastricht? Klik hier